Door Gast op dinsdag, 25 oktober 2011
Posted in Banden & Velgen
Antwoorden 8
Likes 0
Weergaven 2K
Stemmen 0
Het winterbandenverzameltopic wilde ik niet verstieren door 1/2 off-topic te gaan, daarom een nieuw topic: Het is zover: de ontwikkeling van de vierseizoenband is zover dat deze zowel concurreert met de winter als de zomerbanden. Dat zuig ik niet uit mijn duim: In Autobild 38 van dit jaar worden 10 merken getest en vergeleken met een A merk zomerband en een A merk winterband. De test is door/onder regie van Dierk Moller Sonntag gedaan, wat voor sehr grundlich staat, en test op sneeuw, nat en zomer condities. Er zijn er drie voorbeeldig: die Vredestein Quatrac 3 (ja ET kom er maar in...), Goodyear Vector en Hankkook Optimo 4S. Dunlop, Bridgestone en Toyo scoren nog een 'aan te raden', Kleber Maxxis, Nankang en Federal zitten daaronder. De conclusie luidt voor de drie eerst genoemde banden dat zij op iedere ondergrond en in ieder jaargetijde overtuigen en dat, gezien de wisselende weersomstandigheden, deze banden meestal beter zullen presteren dan een winter of zomer keuze. Er is wel een kanttekening: dit geldt enkel voor kleine en middelgrote auto's; voor de zwaardere niet. De test is uitgevoerd in de maat 185/60 R15, testauto VW Golf. Maar een Bug valt daaronder. Dat geeft mij te denken: geen gedoe met extra velgen en banden.
[quote author=Peugeot-Sport link=topic=9203.msg200595#msg200595 date=1319922199] Nadeel dat je mooie lichtmetaal naar de donder gaat in de winter.. Ik moet zeggen dat ik met mijn vorige auto's nooit met winterbanden heb gereden. Wel altijd lichtmetaal doorgereden maar als je 1 keer per week goed wast en soms als het heel erg is effe afspoelt gaat het wel goed hoor. Heb 9 jaar gereden met lichtmetaal op 1 auto ;D
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
ik heb met de laatste lease bug een winter gereden op goodyear all weather banden omdat de normale winterbanden niet meer leverbaar waren. op een bug reed dat een stuk prettiger dan de zomerbanden maar dat is ook logisch. toen ik de auto moest inleveren zaten de goodyears er nog onder . ik heb mij met deze banden veilig gevoeld en kon ook gewoon rijden , al moet ik wel zeggen dat ik s'winters nog wat meer afstand hou als normaal en meer tijd neem.
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
Nadeel dat je mooie lichtmetaal naar de donder gaat in de winter..
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
Klinkt goed, beter als 2 keer per jaar dat vervelende wisselen!! :-\ ;D
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben binnen ;D. Anja heeft de 185/55/15 Quatrac 3 er onder zitten . En is er heel erg content mee . Ben zelf nog aan het twijfelen of ik staks de STR3 of de QTR3 neem . Maar denk wel dat ik bij het zelfde merk blijf . En Martijn de QTR 3 is ook goedgekeurd in Duitsland voor de winter . Hier nog iets als je meer wil weten over de QTR3. Er is zelfs al een QTR LITE 8) 8) 8) http://www.vredestein.nl
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
De eis is de aanduiding M+S of/en de sneeuwvlok. Bij de test bleek dat deze op de banden Van Bridgestone en Federal niet te vinden waren, op de andere dus wel. Daarmee voldoe je aan de wettelijke eisen. Zeker zo interessant natuurlijk of er in de sneeuw een beetje gepresteerd wordt, uit de 13 vergelijkingstabellen een greep (downloaden kost dacht ik een Euro): Remafstand winterband op sneeuw 16.4 meter , Vredestein 4s: 17.0 , zomerband 32,7 Trekkracht winterband 2146 Nm, Vredestein 2053, Zomerband 925; overigens zijn er 4s banden in de test die op sneeuw een groter aantal Nm leveren dan de winterband; maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om evenwichtige prestaties; beter op alle tests heel goed dan op 1 briljant en op andere veel minder. Zo zitten de natte testresultaten van Vredestijn pal op die van de zomerband in de vergelijking. Als kritische noot zou je kunnen opvatten dat de remafstand van de goede 4s banden vanaf 100km/u op nat en droog tussen de zomerband en de winterband in zitten; en inderdaad halverwege. Echter in mijn optiek rij ik in Nederland erg vaak met echte winterbanden op natte wegen (ik denk 90% van de tijd dat de winterbanden eronder zitten, de remweg op droog zie ik als minder kritisch). Dus zou ik veiliger onderweg zijn met 4s banden.
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
Ik heb me er eigenlijk nooit in verdiept, maar is een 4-seizoenenband wel goedgekeurd als winterband zodat je bijv. in Duitsland gewoon voldoet aan de regelgeving? Ofwel zijn 4-seizoenenbanden voorzien van een ijskristal of de letters M of S?
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
View Full Post