maandag, 05 november 2012
  14 Antwoorden
  2.1K Visits
  Abonneer
Laatst even de wissel gedaan met winterbanden omdat ze hier in dit dorpje al vroegtijdig preventief strooien!
Eenmaal de banden verwisseld kwam ik er al achter dat bij de krikpunten bij de achterwielen wat krommer kwamen te staan.
Nu Heb ik spatlappen gekocht en moesten de bandjes achter er weer af. Nu gebruik ik een degelijke garagekrik met een draaibare
krikas zodat deze nooit kan ombuigen maar mooi meedraait als de auto omhoog gaat.

Na de 2e keer omhoog begonnen de krikpunten steeds krommer en krommer te staan!
Net bij de garage geweest omdat het tijd wordt voor zn eerste beurt vertellen ze me het volgende:
Ja maar er wordt niet voor niets een krik bij de auto geleverd en we kunnen geen garantie geven op het moment
dat mensen er zelf aan gaan klussen etc.

Vond dat nogal een domme opmerking! Als je speciale gereedschap ervoor gebruikt mag je toch wel verwachten dat een krikpunt
de auto wel houdt? kan begrijpen dat het verder allemaal niet zoveel voorstelt maar als ik de auto al niet eens op een krik kan zetten
vraag ik me toch wel echt af of het niet tijd wordt voor wat anders! Straks breekt alles nog af aan die auto!

Zijn er meer mensen met dit zelfde probleem?
6 jaar geleden
·
#61920
Ik gebruik niet de originele krikpunten als ik banden wissel bij mijn C1. Ik zet mijn garagekrik voor op een balk ( daar waar de rubberdop zit) en achter direct op de onderzijde van de veren. Kun je van achteraf goed bij en 2 keer krikken en het achterwieltje staat vrij van de grond.

De originele krikpunten zijn inderdaad van een soort rekstaal en ook met het originele krikje niet aan te bevelen om te gebruiken. Als ik onderweg een lekke band krijg bel ik de ANWB. Onverantwoord om met het inferieure krikje langs de weg je band te verwisselen. En om nu standaard een garagekrik achterin te gooien gaat me echt te ver.

Aan dit soort zaken merk je dat je met een budgetautootje te maken hebt. Gelukkig is de techniek ( zowel mechanisch als electrisch) uit Japan. Anders piepten we nog wel anders. Als ik kijk hoe gevoelig de lak voor steenslag is en dat er binnen de kortste keren flinke plekken onder de lak daardoor ontstaan, dat vind ik zeer teleurstellend. Voor onze bugs gaat de aloude slogan op dat franse auto's motorisch lang blijven rijden maar dat de carrosserie met het stijgen der jaren toch Fred Flintstone-achtige situaties gaat opleveren.

Na 3,5 jaar en ruim 65000 km dik tevreden over de techniek maar absoluut niet over de kwaliteit van de koets zelf. En de door jouw beschreven klacht over de krikpunten past daar naadloos bij. Hopelijk denken ze bij de opvolger hierover beter na. Tenslotte is milieuvriendelijkheid ook synoniem met duurzaamheid. Mijn Volvo van 15 jaar oud en 2,5 ton op de teller ziet er qua carrosserie en lakwerk heel wat beter uit dan mijn bug na 3,5 jaar ondanks dat ie het meest ( de Volvo dus) onder winterse omstandigheden wordt gebruikt.
  • Pagina :
  • 1
There are no replies made for this post yet.